1. Hjem
  2. Årssamling 2017: Rekordstor deltakelse og pris til Idéhus Ålesund

Prisutdeling_arets forhandler_Idehus Alesund AS_Roger Longva Olsen_Idehus_2017.jpg

Fredrik Håkonsen, Roger Longva Olsen og Egil Sjong fra Idéhus Ålesund tok imot prisen for Årets forhandler under Idéhus sin årssamling 2017.


Årssamling 2017: Rekordstor deltakelse og pris til Idéhus Ålesund

135 deltakere, faglig inspirasjon, sosialt samvær og gjev pris til Idéhus Ålesund. Dette er den korte oppsummeringen av Idéhus sin årlige samling i Trondheim – årssamlingen som regnes for å være tidenes beste.

Like før påske var forhandlere, leverandører og kjedekontoret til Idéhus samlet til årssamling med rekordstor deltakelse. Antallet som jobber i eller med Idéhus vokser stadig, og mange av dem prioriterte å møtes til en sosial og inspirerende helg.

– Det er gode tider for Idéhus, og vi ville at årssamlingen skulle gjenspeile det, sier markedsleder i Idéhus, John Fornes.

Idéhus Ålesund fikk forhandlerprisen

For de fleste er festmiddagen og prisutdelingen selve høydepunktet, og i år var det Idéhus Ålesund AS som fikk ta med den gjeveste prisen hjem: Årets forhandler.

«De har fokus på sin kjernevirksomhet, leverer gode og stabile salgstall, har ambisjoner for fremtiden, er synbar i sitt markedsområde og representerer Idéhus på en god måte», heter det i begrunnelsen fra juryen.

– Det er veldig stort for oss å bli satt pris på, og at innsatsen vi gjør for å være tro mot kjeden faktisk blir lagt merke til.

Det sier salgssjef i Idéhus Ålesund, Fredrik Håkonsen. Ifølge ham er det mange fordeler med å være i Idéhus-kjeden, blant annet gode avtaler og tilgang på viktig ekspertise.

– Dessuten får vi et stort nettverk, noe som betyr at vi alltid har folk å sparre med.

– En fremoverlent og offensiv avdeling

Idéhus Ålesund har vært en del av kjeden i 15 år, og John Fornes sier at de gjennom alle år har jobbet hardt for å lykkes.

– De er særlig flinke til å skaffe nye tomteområder i et tøft marked. Ålesund-avdelingen er fremoverlent og offensiv, sier Fornes.

I tillegg ble disse prisene delt ut:

  • Årets leverandør: Pretre AS med hovedkontor i Stryn og avdelinger rundt om i landet. «Stiller opp for kjeden, og viser service og tilstedeværelse».

  • Årets nykommer: Byggmester K. Susort AS fra Førresfjorden i Rogaland. «Har gått inn i kjeden med hud og hår, og tatt konseptet til sitt bryst fra dag én både når det gjelder innkjøp og bruken av tjenestene som er i kjeden».

  • Årets lojalitetspris: Høyt og Lavt AS fra Hønefoss. «Bruker tjenester fra kjedekontoret, og har sterk økning i kjøpstall over avtaleverket med Byggeriet Norge».

 

Prisutdeling_arets leverandor_Pretre AS_Jan Tore Myrbakken_Idehus_2017.jpg

Salgssjef i Pretre AS, Jan Tore Myrbakken, tok imot leverandørprisen, og fikk gratulasjoner fra toastmaster Alex Rosén.

Prisutdeling_arets nykommer_Byggmester K. Susort AS_Kenneth Susort_Idehus_2017.jpg

Byggmester K. Susort AS er blant de ferskeste forhandlerne til Idéhus. De har tatt konseptet til sitt bryst fra dag én, og Kenneth Susort tok imot nykommerprisen.

Prisutdeling_arets lojalitetspris_Hoyt og Lavt AS_Egil Olerud_Idehus_2017.jpg

Hønefoss-selskapet Høyt og Lavt AS ved Egil Olerud fikk Årets lojalitetspris.

Hard konkurranse i bransjen

I en tid hvor økonomien er god, antall ansatte øker og oppdragene blir flere, er det viktig å huske at også konkurransen i bransjen hardner til:

– Under samlingen ville Idéhus derfor sette lagspill på dagsorden, sier Fornes.

I fjor bygde Idéhus nesten 340 boenheter og 40 hytter, noe som er rekord. Årets mål er å passere totalt 450. Nye forhandlere trenger ofte litt tid på å komme godt i gang, og Fornes legger ikke skjul på at målet vil være utfordrende å nå:

– Starten av 2017 har imidlertid vært kanonbra, så vi har absolutt tro på å få det til.

Festkveld med middag og musikk

På samlingens første kveld sto byvandring på Bakklandet og orgelkonsert i Nidarosdomen på timeplanen. Dag to gikk med til blant annet fagmesse der ulike Idéhus-leverandører presenterte nyheter.

– 22 leverandører stilte opp, og vi setter stor pris på jobben de gjør for oss hvert eneste år, sier Fornes.

Fagmesse_Idehus_2017.jpg

22 av Idéhus sine leverandører sto på stand for å presentere de siste bransjenyhetene for ansatte og forhandlere.

Festkvelden ble innledet med foredrag av Alex Rosén, som også var toastmaster. Med seg hadde han Jørn Hoel og Torstein Flakne fra Stage Dolls, som sammen med rockebandet Grannes sto for musikk ut i de sene nattetimer.

– Vi ønsket et variert program, hvor fag så vel som sosialt samvær og underholdning fikk plass, sier Fornes, som innrømmer at det må jobbes for å toppe denne årssamlingen.

Festmiddag_Idehus_2017.jpg

135 ansatte og forhandlere satte farge på Idéhus sin årssamling i Trondheim 17. til 19. mars. Festmiddagen med prisutdeling var blant høydepunktene.