1. Hjem
  2. Det gode uteliv

Uteområde Asak Miljøstein. Foto.

Det gode uteliv

Når hagen blir grønn og frodig gjør det ikke bare noe helt spesielt med miljøet, det skaper også en koselig og varm stemning utenfor huset. Et godt utemiljø gjør gode opplevelser enda bedre.

Hvordan skape et uterom hvor du vil trives?

Det er lett å miste motet når man står på gårdsplassen og titter seg rundt etter å ha sett innbydende gårdsrom og velstelte hager både i magasiner og hos naboer. Ikke mist motet, det er hjelp å få!

Å komme i gang

Det blir stadig vanligere å kjøpe tjenester av profesjonelle aktører, både til planlegging og utførelse. Bruk gjerne en profesjonell aktør hvis du vil føle trygghet for et godt resultat. Er du full av arbeidslyst og vet hvordan du vil ha det finnes det gode arbeidsbeskrivelser og filmer som kan hjelpe deg.

Planlegging er viktig

Start med å definere hva det er du ønsker å gjøre: er det gårdsplassen, inngangspartiet, terassen, hagen eller hele uteområdet du vil gjøre noe med? Når dette er definert må du tenke igjennom behovet du har. Trenger du plass til flere biler? Ønsker du å utjevne nivåforskjeller i terrenget? Ønsker du en uteplass som er solrik hele dagen? Har dere behov for en stor uteplass, eller inndelt i flere soner? Mulighetene er mange for å få det akkurat slik du ønsker det. 

Mann og kvinne sittende i utemøbler Asak Miljøstein. Foto. Steintrapp med interiørdetaljer og grønne vekster Asak Miljøstein. Foto.

Flat tomt

En flat tomt er tilsynelatende enkel å utforme med tanke på hage, men den kan fort bli kjedelig uten høydeforskjeller å jobbe med. Det er ikke sikkert vi har behov for en stor plen, og da er det bedre å tenke på soner for ulike typer opphold. Det vil gi spennendeløsninger å tilføre hagen høydeforskjeller, og det gjøres både ved å fylle opp terreng, men like gjerne å senke terrenget i utvalgte soner.

Rekkehus_Bak_krediteresAsakMiljøstein_web.jpg

Skrå tomt

En skrå tomt kan fort oppleves som lite utnyttet og statisk – før man gir høydeforskjellene liv og øker bruksverdien. Skrå tomter vil i enkelte tilfeller gi en utfordrende forbindelse mellom øvre og nedre nivå. Høydeforskjellene kan tas opp ved å kombinere trapp, mur og beplantning. Uansett hvilken løsning du velger for din hage så er Idéhus behjelpelig med å knytte kontakt med våre samarbeidspartnere.

Lykke til med å skape et godt utemiljø!

Inspirasjonsbildene er hentet fra Asak, www.asak.no

Uteområde Asak Miljøstein. Foto.