1. Hjem
  2. Flyktninghjelpen får én million fra Idéhus

donasjon-ukraina-idehus.jpg

Flyktninghjelpen får én million fra Idéhus

 

Idéhus har gitt én million kroner til Flyktninghjelpens arbeid for ukrainske flyktninger, og oppfordrer andre aktører i den norske byggebransjen til å følge opp initiativet. Sjekken ble overrakt Flyktninghjelpen på huskjedens årssamling i Trondheim lørdag 19. mars. – Vi er takknemlige for det generøse bidraget vi har mottatt fra Idéhus til vårt arbeid i Ukraina og nabolandene. Med disse midlene kan vi beskytte de mest sårbare menneskene og respondere på økte behov, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland.

 

– Noe måtte vi gjøre. Vi får hele døgnet krigens grusomheter rett inn på mobil, nettbrett og tv. All lidelsen, alle skjebnene og det massive omfanget av tragedien gjør det komplett umulig å ikke bli påvirket og dypt berørt, sier daglig leder Pål By i IdéhusGruppen AS.

–Alle skjønner jo at her trengs det hjelp. Vårt bidrag er en måte vi som en relativt liten kjede kan vise medmenneskelighet og samfunnsansvar på, og det finnes vesentlig større aktører enn oss, sier By. Han oppfordrer derfor andre aktører i bygg- og anleggsbransjen til å støtte initiativet, slik at det til sammen kan bli et beløp som virkelig monner. Gaver kan gis til Flyktninghjelpens bankkonto 8200.06.80008 merket «Ukraina – byggebransjen». Alternativt kan bedrifter sende en e-post til corporate@nrc.no og informere om at de tar del i utfordringen.

– Vi setter veldig stor pris på støtten fra Idéhus og den oppfordringen de nå kommer med til andre private aktører. Flyktninghjelpen trapper nå opp arbeidet i Ukraina og nabolandene og planlegger å hjelpe 800.000 mennesker i løpet av de neste seks månedene. Da vil vi trenge alle de midlene vi kan få til rådighet, understreker næringslivsrådgiver i Flyktninghjelpen, Marie Lilleborgen, som lørdag mottok gaven på vegne av organisasjonen.

– Vi har valgt Flyktninghjelpen fordi det er en seriøs og respektert aktør, som både kjenner Ukraina og vet hvordan det er å jobbe for og blant flyktninger. Bortsett fra at gaven vår er øremerket innsats for ukrainske flyktninger, legger vi oss selvfølgelig ikke opp i hvordan og hvor pengene brukes. Gjennomføringen overlater vi meget trygt til Flyktninghjelpen, sier daglig leder Pål By i IdehusGruppen AS.