1. Hjem
  2. Herskapelig, sosialt og tidløst

Linda og Bjørn har bygget husmodellen Stoleggi fra Idehus

Herskapelig, sosialt og tidløst

Det var de tre hovedkravene Linda og Björn stilte da de skulle bygge hus. Og slik ble det! Med utgangspunkt i husmodellen Stoleggi fra Idéhus, fikk de skreddersydd sin nye, romslige enebolig i Bø i Telemark – og de er meget tilfredse med resultatet.

 

Huset på ca 240 kvadratmeter, er bygget på en flat tomt i et relativt nytt boligfelt. I katalogen var hustypen presentert for skråtomt, men Linda Ralle Ulven (41) og Björn Bertilsson (43) fikk endret det til et hus med to fulle etasjer, uten loft og kjeller. Prisen for hele prosjektet med tomt, garasje og nøkkelferdig hus ble omkring seks millioner kroner.

Huset er bygget av Idéhus-forhandleren Telemark ByggEntreprenør AS (TBE) som totalentreprenør. De nybakte huseierne flyttet inn like før jul 2021 etter en byggetid på ca. 8 måneder. Da intervjuet fant sted hadde de bare bodd i huset i halvannen måned, men ble det slik de hadde sett for seg?

– Vi har vel ikke rukket å bli helt innbodd ennå. Det tar nødvendigvis sin tid å lande i et stort hus etter mange år i blokkleilighet. Vi mangler også fortsatt litt møbler. Men huset ble absolutt slik vi ønsket og hadde drømt om. Vi er veldig fornøyde med både utseende, materialer og funksjon, sier Linda og Björn.

Bjørn på kjøkkenet

– Hva var behovet og ønsket når dere valgte å bygge hus? Og hvorfor valgte dere akkurat dette?

– Vi ønsket en herskapelig, men samtidig tidløs hustype med god plass og mye lys og luft, forteller paret. De ønsket seg også et et romslig hus fordi de har familie og venner over store deler av Norge og Sverige som de de forventer jevnlig besøk av.

– Vi har lenge drømt om et «sosialt hus» der vi kan ha plass til å ha flere på overnatting samtidig. Hustypen passet oss godt da det ikke er skråtak i 2. etasje. Vi følte det var lettere å innrede med lik takhøyde hele veien, og ønsket også et gjennomgående inntrykk i huset med store og åpne rom. Det måtte noen endringer til fra originaltegningen for å tilpasse huset til to fulle etasjer, men det ble greit ordnet gjennom Telemark ByggEntreprenør/Idéhus. Både Linda og Björn liker å lage mat, så kjøkkenet er et av rommene det ble lagt litt ekstra penger i, med et skreddersydd Sigdalkjøkken.

– Vi la også til et vindfang, blant annet fordi vi har noen særdeles raske rasekatter som helst ikke burde springe rett ut inngangsdøra. Dermed fikk vi også en «hall» som kan brukes som et oppholdsrom som en god bonus, forklarer Linda og Björn.

– Hvorfor valgte dere Idéhus og TBE, og hvordan har byggeprosessen vært?

– Vi så gjennom ganske mange huskataloger fra forskjellige leverandører før vi bestemte oss. Vi følte begge at husene fra Idéhus traff oss best med tanke på den hustypen og egenskapene vi var interesserte i, forteller Linda og Björn.

Telemark ByggEntreprenør var de allerede kjent med, ettersom firmaet tidligere hadde vært med paret på befaring på en tomt på Notodden hvor de vurderte å bygge et Idéhus.

– Gjennom det fikk vi etablert en god og tillitsvekkende kontakt. Det var også TBE som viste oss aktuelle tomter her i Bø. Vi har opplevd både entreprenør og Idéhus som effektive, proffe, lydhøre og serviceinnstilte i forbindelse med de endringene vi ønsket på huset vårt i forhold til katalogtegningene. De hjalp oss også å utarbeide tegninger av et funkishus som vi en stund vurderte som et mulig alternativ på vår tomt.

– Vi har fulgt hele prosessen tett, fra tomtekjøp og grunnarbeid til ferdig hus. Vi er veldig fornøyde med kommunikasjonen, gjennomføringen og alt arbeidet som er gjort, sier Linda Ralle Ulven og Björn Bertilsson.

– For oss er det alltid hyggelig med tilfredse kunder, sier prosjektleder Kristian Eika hos Telemark Bygg- Entreprenør AS. Firmaet har vært Idéhus-forhandler siden 2017. Eika karakteriserer byggeprosessen og samarbeidet med Linda og Björn som meget ryddig og grei. Det samme gjelder kontakten med hovedkontoret i Trondheim hvor kjedens arkitekter tilpasset den aktuelle hustypen til flat tomt.

 

Yttergang