1. Hjem
 2. Interiørinfluencer Lise Valø tegnet sitt eget hus – bli med inn

valø-toppbilde.jpg

Interiørinfluencer Lise Valø tegnet sitt eget hus – bli med inn

Rette linjer, stram glassfasade og en konstruksjon ulik alt annet du har sett på en enebolig. Slik er den arkitektoniske perlen til Lise Valø og ektemannen Even. Idéhus bidro hele veien – fra den spede idé til det hun nå kaller hjem.

Nå får den karakteristiske eneboligen i Eidsnes utenfor Ålesund besøk fra fjern og nær, i tillegg til stor oppmerksomhet i sosiale medier.

Lise Valø

Lise Valø er lidenskapelig opptatt av interiør og arkitektur. Nå drømmer hun om å tegne flere boliger sammen med Idéhus.

 

Fra herskapelig til moderne

Lise drømte om å tegne sitt eget hus allerede som barn. Hun visste til og med at det skulle ligge i Eidsnes. Men den minimalistiske stilen kom først for tre–fire år siden. Lise er et tilfelle av drastisk stilendring. Tidligere var det på ingen måte det strenge, nordisk uttrykket som preget hjemmet, men overdådig shabby chic-stil med lysekroner, stripete tapet og chesterfield-inspirerte møbler.

– Jeg blir småkvalm når jeg ser bilder av vår gamle bolig. Stilen var ikke «meg» i det hele tatt, og jeg vet ærlig talt ikke hvorfor jeg bodde slik. Idéhus bidro til at jeg innså hvor feil stilen var for meg, forklarer Lise.

Hun kom nemlig til Idéhus med planen om å bygge et klassisk herskapshus – en symmetrisk enebolig med søyler ved inngangspartiet og utskjæringer langs vinduskarmene.

– «Du er da ikke herskapelig du, du er moderne». Dette var beskjeden jeg fikk fra Idéhus under en av de første samtalene vi hadde. De skjønte nok dette på bakgrunn av hva jeg sa og ideene som begynte å spire hos meg.

Valø huset

Valø-huset var en konstruksjonsmessig utfordring å bygge.

 

Enorme glassflater og svimlende takhøyder

Etter dette begynte Lise å boble av kreativitet. Hun hadde drømmehuset i tankene, men det å få dem fra hodet til tegnebrettet var vanskelig, forklarer hun:

– Vi samarbeidet tett med Idéhus-arkitektene for å få det til. Vi diskuterte, tegnet og flikket. I alt ble hustegningen endret 25 ganger over 2–3 måneder. Jeg fikk stadig nye åpenbaringer og var en utfordring for Idéhus – en utfordring de taklet. Både de dyktige folka hos Idéhus Ålesund og kjedekontoret i Trondheim lyttet til meg. De var tålmodige og strakk seg langt for å levere det jeg forestilte meg. Jeg er sikker på at ingen ville håndtert meg slik Idéhus har gjort. De fant måter å løse alle mine utradisjonelle påfunn.

Hun var blant annet fast bestemt på å ha store vinduer og svimlende takhøyder. I entreen er det hele 7 meter fra gulv til tak.

– Det verste jeg vet er hus med trange, klaustrofobiske ganger, så jeg visste tidlig at den tradisjonelle gangen skulle byttes ut med en luftig hall, sier Valø.

Trappen i eik og glass inviterer deg opp til husets andre plan, hvor takhøyden er opp til 4,1 meter.

trapp

I hallen hjemme hos Lise Valø er det 7 meter fra gulv til tak.

 

Noen av det karakteristiske med Valø-huset:

 • Moderne, minimalistisk arkitektur
 • Mange og ulike vinkler
 • Enorme vindusflater
 • Stort sett listefritt
 • Høyt under taket

spisestue

Utsikten fra Valø-huset tar pusten fra de fleste.

 

Brukte mye tid på rominndeling

Da tanker var blitt til tegning, skulle strekene på arket endelig bli til linjer i landskapet. Ekteparet Valø var sterkt involvert også i byggeprosessen.

– Jeg var en liten plageånd som inspiserte byggeplassen hver eneste dag, gjerne i flere timer i strekk, humrer Lise.

Det var særlig viktig for henne å være med da rominndelingen startet. Lise mener denne delen av byggeprosessen er den viktigste.

– Det som er bra på tegningen, fungerer ikke alltid i praksis. I samråd med Idéhus brukte vi mye tid på å finjustere planløsningen. Timene vi la ned i arbeidet er 100 prosent verdt det i dag.

 

4 grunner til at Lise Valø vil velge Idéhus igjen:

 1. «Idéhus er nummer én på pris».
 2. «Både arkitektene og prosjektørene er tålmodige og enkle å jobbe med».
 3. «De er pålitelige og jobber effektivt».
 4. «De er genuint interesserte i å gi kundene det de ønsker».

baderom

Skal du bygge hus? Et av de viktigste rådene fra Lise Valø er å ta deg tid til detaljarbeid. Selv brukte hun et år på å velge fliser til dette badet.

 

SoMe-suksess

Valø-huset i Leirvågdalen har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier. Lise, som er manageren til en av Norges største mote- og interiørbloggere, Eirin Kristiansen, har også opparbeidet seg en enorm følgerskare selv. De drøyt 32 000 interiørinteresserte følgerne inspireres daglig av arkitektur og interiør.

Sjekk Lise Valø på Instagram!

baderom

Sirkler og rektangler er i skjønn forening på et av de tre badene hjemme hos Lise og Even Valø.

 

I tillegg åpner familien hjemmet for fremmede. Som et av Idéhus sine visningshus får de ofte besøk av folk som har konkrete byggeplaner eller bare leker med tanken om sitt eget, arkitekttegnede hjem.

– Å være visningshus er en av våre måter å takke Idéhus for det unike samarbeidet, understreker Lise.

glassvegg

Mye av interiøret hjemme hos Lise Valø er spesiallaget, som denne glassveggen.

 

Selv om drømmehuset står ferdig, vil interiørinfluenceren alltid lete etter nye prosjekter – enten det er å designe sin egen bordkolleksjon eller ommøblere stua.

– Jeg er dessuten helt sikker på at jeg vil tegne enda et hus i fremtiden. Og da vet jeg hvem jeg vil ha ved min side.

Vil du tegne hjemmet ditt i samråd med dyktige arkitekter? Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Fakta om Valø-huset i Leirvågdalen 39:

 • Tomt: 1,4 mål
 • Antall kvadratmeter: 500 (inkl. utleieleilighet)
 • Soverom: 5 (ett brukes til gjesterom, ett til kontor og ett til lekerom)
 • Bad: 3